Salut, sunt Octavian, un explorator conștient.

În anul 2010, povestind unui trainer cum mă certam uneori cu persoanele apropiate din viața mea, am aflat de Comunicarea Nonviolentă. Și am devenit fascinat de posibilitatea de a comunica într-un mod care duce la împlinirea nevoilor mele dar și a nevoile celuilalt, în același timp. Am folosit-o pe plan personal câțiva ani, iar din 2017 am început să împărtășesc principiile ei și cu alte persoane prin cursuri, ateliere și grupuri de practică.

Încetul cu încetul, această pasiune s-a transformat în activitatea mea principală, iar de la începutul anului 2019 sunt trainer certificat de Center for Nonviolent Communication din SUA. Principalele mele pasiuni în zona asta sunt Conexiunea cu sinele (auto-empatie) și folosirea Comunicării Nonviolente la locul de muncă.

În anul 2020, odată cu restricțiile cauzate de pandemie, am simțit nevoia să lucrez și 1-la-1 cu oamenii. Aceste interacțiuni îmi aduc o profunzime specială. Așa că am ales să trec prin două formări: Solution Focus Coaching cu Petra Müller-Demary și Change Strategist cu Andrei Roșca.

Acum, în sesiunile de coaching empatic, folosesc un mix de Comunicare Nonviolentă, Solution Focus Coaching și Change Strategy. Cât din fiecare? Depinde de client și de situație. Fiecare proces este unic, în funcție de nevoile omului din fața mea.